Menu

Challenge League

Projektbeskrivelse

Nørrebro United introducerede i 2015 fodboldkonceptet Challenge League, som et tilbud til de lokale STU-skoler. STU- skoler er særlige uddannelsestilbud for unge psykisk sårbare i alderen 17-25 år.

Hver tirsdag inviteres skolerne ned til åbne træningspas i Nørrebroparken, hvor trænerne med stor forståelse for elevernes udgangspunkt udbyder gode og sjove øvelser, som styrker sammenholdet blandt eleverne, såvel som på tværs af skolerne. Alle deltagerne er i dag indmeldt i foreningen, så de også efter endt uddannelse har en platform hvor de kan videreudvikle de sociale bånd hinanden imellem.

I forlængelse af træningerne, afholder vi fire årlige stævner for dels de lokale skoler, men også med skoler udefra samt andre samarbejdspartnere, som måtte finde vores koncept interessant.

Ved siden af de 8 STU skoler, har vi i dag også fået den økologiske produktionsskole med i turneringerne, samt Ombold, som udbyder fodbold for hjemløse.

Initiativet blev taget af foreningens egen praktikant Kevin Nielsen, som selv har diagnosen autisme. Kevin er i dag i løntilskud, og hjælper Nørrebro United med den daglige drift.

Igennem et stort frivilligt arbejde, har vi i dag fået et holdbart koncept som er økonomisk forankret igennem betaling fra skolerne, samt Nørrebro Lokaludvalg, som har tildelt projektet Nørrebropuljen. Se indslag fra TV2 Lorry

Nørrebro United Warriors

For de elever med særlig stor interesse for fodbold har vi oprettet holdet Nørrebro United Warriors, som træner hver torsdag i mimersparken. Kulturen omkring holdet og træneren er skabt og tilpasset tidligere og gamle STU-elever, således at det er sjovt og tilgængeligt for alle uanset diagnoser eller andre sociale eller fysiske udfordringer. I udgangspunktet er fællesskabet åbent for alle som ønsker at være en del af holdet. Holdet deltager på normale betingelser som og spiller kampe på turneringsplan under DBU. Vi har valgt navnet Warriors fordi det afspejler det mod som spillerne viser, når de overkommer deres begrænsninger og finder viljen til holdspil igennem fællesskabet med holdkammeraterne.

Dansk handicapråds årspris

I december 2016 indstillede Christoffer Stanov Challenge League initiativtageren Kevin Nielsen til Dansk handicapråds årspris, som en cadeau for hans indsats i året 2016. Kevin vandt prisen, og prisoverrækkelsen blev afholdt i Nørrebro Uniteds klubhus. Læs mere