Menu

Challenge League

Nørrebro United introducerede i 2015 fodboldturneringen Challenge League som et tilbud til STU skoler, der er særlige uddannelsestilbud for psykisk sårbare. Initiativ tager til Challenge League var den tidligere STU elev Kevin Nielsen.

Som udgangspunkt blev der tilbudt træning hver tirsdag fra 12:30-14:00 og en fortløbende turnering med kampe hver onsdag formiddag, hvor uddannelsesinstitutionerne spillede mod hinanden.

Challenge League kan i dag i højere grad kaldes et fodboldfællesskab, end en liga. De løbende CL-kampe er blevet erstattet af de fire årlige stævner; Julecup, Springcup, Sommercup og Efterårscup.

Hver tirsdag er der Challenge League fællestræning i Mimersparken hvor de to lokale STU-skoler, Erhvervsskolen og Hans Knudsens instituttet, deltager på kontinuerlig basis. Alle deltagere under træningerne har meldt sig ind i klubben, og Kevin Nielsen er træneren.

Challenge League praktik

Challenge League er også en platform for praktikperioder, og vi har indtil videre haft tre elever igennem, som har assisteret med at udforme turneringerne, samt hjulpet med selve afholdelsen på dagen. Dette er et åbent tilbud for STU-elever.

Authentic Football Autistics

I forlængelse af Challenge League har en af klubbens frivillige, Thomas ”Løven” Berg, observeret en gruppe af drengene som værende utrolige glade for at spille fodbold og tilbød dem derfor, at kunne træne 1 gang om ugen i Nørrebro United hver torsdag aften.

Dette initiativ har fastholdt gruppen i fodbold, da de efter at have afsluttet deres uddannelsesforløb, er fortsat i foreningen. De har dannet et hold som hedder AFA (Authentic Football Autistics), som nu spiller turneringskampe under DBU. Thomas Løven været træner for denne gruppe i løbet af efterårssæsonen 2016 og Christoffer Starnov er endvidere kommet med som træner, sammen med Løven

Dansk handicapråds årspris

I december 2016 indstillede Christoffer Stanov Challenge League initiativtageren Kevin Nielsen til Dansk handicapråds årspris, som en cadeau for hans indsats i året 2016. Kevin vandt prisen, og prisoverrækkelsen blev afholdt i Nørrebro Uniteds klubhus. Læs mere

Challenge League projektkoordinator

Pr. 1 januar blev udviklingspuljen tildelt Challenge League projektet, og Christoffer Starnov fungere som projektkoordinator og overordnede ansvarlig for den videre udvikling af Challenge League