Menu

Årets handicappris til Kevin Nielsen

image
09. december 2016 kl. 14:44
Ildsjæl og rollemodel i Nørrebro United modtager årets handicappris

Kevin Nielsen modtager årets handicappris

Det var en synlig rørt og stolt Kevin Nielsen, som fredag modtog årets handicappris fra Handicaprådet. Han modtog prisen som en anerkendelse for sin kraftpræstation med at inkludere unge med autisme, AHDH og Aspergers i fodboldlivet i Nørrebro United. Her har han skabt Challenge League, som er en turnering for de unge med fokus på fællesskab og fair play.

Fodboldpokalerne i Nørrebro United glimtede om kap med glæden i Kevins Nielsens øjne, da han fik overrakt blomster, diplom og en check på 6000 kroner af adm. direktør i socialforvaltningen Nina Eg Hansen, socialborgmester Jesper Christensen og handicaprådets formand Janne Sander. Med prisen fulgte også en masse kram og skulderklap fra klubkammeraterne.

Janne Sander lagde i sin tale vægt på Kevin Nielsens store sociale engagement.

”Du er en ildsjæl på handicapområdet og en fair player uden lige. Du fortjener denne pris, som en ros for dit ihærdige arbejde som rollemodel for andre unge med autisme, ADHD og Aspergers i Københavns Kommune. Du har udvist et enormt socialt engagement og leverer en kraftpræstation til klubbens medlemmer. Dine brandtaler ved hver træning er en inspiration og gør en forskel for venskab og fællesskab.”

Brænder for at gøre en forskel

26-årige Kevin Nielsen er selv diagnosticeret med autisme, og han elsker fodbold.

Men han ved, at det kan være svært at finde sig til rette på et almindeligt fodboldhold, når man slås med et handicap. Derfor har han sat sig for at give unge med Aspergers, ADHD og autisme en billet til foreningslivet.

I samarbejde med Nørrebro United søsatte han i januar 2016 et tilbud om fællestræning for fodboldinteresserede unge på STU-skolerne i Storkøbenhavn hver tirsdag. Og i løbet af foråret skød han fodboldligaen Challenge League fra start med kampe hver onsdag. I dag tæller ligaen 8 hold med 10 spillere på hver. I samarbejde med frivillige fra Nørrebro United står Kevin for både træning af holdene og administration af liga-kampene.

”Det er fedt at være med til at præge andre mennesker positivt og gøre deres hverdag bedre for dem. Jeg brænder for at gøre en forskel for de unge og skabe rammer for, at de også kan være med. Jeg er utrolig glad for, at vi er nået så langt, og er taknemmelig for alle, der har bakket mig op,” siger Kevin, som vil bruge de 6000 kroner, der følger med prisen, til fælles træningstrøjer- og tasker til holdene i Challenge League.

Kevin er stolt over prisen, men han har ikke tænkt sig at hvile på laurbærene. Han vil fortsat arbejde på at videreudvikle ligaen. En ambition, som Nørrebro United bakker op om.

”Kevin er en rollemodel for de yngre autister, og har på et personligt plan udviklet sig enormt meget i forbindelse med projektet. Vi indstillede Kevin til prisen for at vise ham, hvor stort et arbejde, han har lavet, og så han får blod på tanden til at fortsætte sin gode udvikling,” siger Christoffer Starnov fra Nørrebro United.

 

FAKTA om handicapprisen

Den 3. december er udråbt til FN’s internationale Handicapdag. Københavns Kommunes Handicapråd uddeler i den forbindelse Handicapprisen til en person, der har gjort en forskel for københavnske borgere med handicap.

;
Luk